Cikkek

Bemutatkozunk

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Petőfi utca 3. sz. alatti tejcsarnok épületében a régi bolt helyén, egy elsősorban helyi termékeket forgalmazó üzlet fog megnyílni 2014. tavaszán, az Alsó-Berettyó-Melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft. működtetésében. A boltban elsősorban a Túrkevén és a környező településeken megtermelt termékeket fogjuk értékesíteni, ugyanakkor sajnos a tapasztalat az, hogy a helyi termelők sok terméket még nem állítanak elő. Ezáltal más beszerzési forrásokat kell szereznünk, hogy a bolt árukészlete megfelelő legyen. Fontos célkitűzésünk, hogy a boltban megtalálhatóak legyenek azok a termékek, amik segítik a betegek, a diétázók, az egészséges táplálkozás híveinek életét, így nem kell majd Szolnokra járni az ilyen jellegű bevásárlásokért. Természetesen a kínálatunk nem szorítkozik csak ezekre a termékekre. Várunk minden érdeklődőt, akik úgy gondolják, hogy a település lakóit – ezáltal a települést -  szeretnék támogatni az elköltött forintokkal, vagy azokat a vevőket, akik egyszerűen csak finomabb, egészségesebb ételeket  szeretnének fogyasztani.
A bolt egyik célja alapvetően az, hogy a településünkön élő emberek hozzá tudjanak jutni olyan termékekhez, amelyet nem a nagyipari termelők, hanem a helyi emberek állítanak elő.

  Másik nem titkolt cél, hogy miután a boltban értékesített termékek egy részét helyben lakók állítják elő, ezáltal az itt elköltött forint az itt élő embereket gyarapítsa. Hosszabb távon ez pedig bővülést (termék és mennyiségi), és ezáltal munkahelyeket eredményezhet.
A boltnak több szempontból is nagy jelentősége van az itt élők életére. Egyrészt a városban élő betegeknek, az életmódváltáson gondolkodóknak, vagy csak azoknak, akik egészségesebben szeretnének élni, nem kell többet Szolnokra utazniuk, hisz azok a termékek immáron helyben, a boltunkban is kaphatóak.
 Nem utolsó sorban érvként hozzuk fel a helyi termékek mellett a környezetvédelmet is, hisz mára mindannyian tudjuk, hogy a messziről szállított termékek hozzájárulnak a légszennyezés növekedéséhez és ezáltal az üvegházhatású gázok kibocsátásához, aminek máris érezhetjük az eredményét. Láthatjuk, hogy az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb, egyre kevesebb az eső, egyre nehezebb megtermelni a terményeket. Amennyiben a családok asztalára helyi termékek kerülnek, máris tettünk valamit azért, hogy csökkentsük a még szélsőségesebb időjárás kialakulásának esélyét.

 Boltunkban több termékcsoport is megtalálható:

 • Tejtermékek: A „Beklen” alapítvány által előállított tejtermékek. Ilyenek például a sajtok, túró, palackozott tej és a termelés bővülésével egyéb termékek. Ezek az áruk kifejezetten helyben előállított tejből készülnek majd.
 • Hústermékek: Helyi termelők által előállított füstölt termékek alkotják a bolt palettáját. Ide tartoznak a kolbászok, szalámik, szalonnák és egyéb füstölt termékek. Szintén helyi termelőktől származó áruk.
 • Szárazáru: Helyből és a környező településekről származó tésztákkal töltöttük fel a készleteinket.
 • Lisztek: Sokféle lisztből válogathatnak a vásárlóink. A fehér-, a rozs-, a kukorica- liszteken keresztül az amarant- és rizslisztig.
 • Aszalványok: Az aszalt gyümölcsök fontos szerepet játszottak mindig is a magyar ember ízvilágában. Többféle gyümölcsből lehet válogatni a boltunkban.
 • Lekvárok, szörpök: Helyi termelőktől, helyben előállított alapanyagokból készített termékek, többféle ízben.
 • Cukrok: A xilittől (természetes édesítőszer) a nádcukron keresztül, egyéb, cukorbetegek által is fogyasztható termékekig.
 • Fűszer és egyéb olajok:  A boltban kapható lesz többféle olaj (lenmag, tökmag, hidegen sajtolt olaj), de vásárolható lesz helyi termelő által készített fűszerolaj is.
 • Ecetek: Almaecettől a borecetig többféle termék közül lehet válogatni
 • Diabetikus termékek
 • Illóolajok